sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

J.R.R. Tolkien: Hobitti eli Sinne ja takaisin

Kirjan nimi: Hobitti eli Sinne ja takaisin
Kirjoittaja: J.R.R. Tolkien
Suomentaja: monia eri suomentajia
Alkuperäinen nimi: The Hobbit or There and Back Again
Julkaisuvuosi: 1937, 1951, 1966, 1978, 1995, 1997 (kaikki julkaisut)

Tässä on kirja, joka on sekä aivan mahdottoman upea, tappavan tylsä ja yksi maailman parhaista samaan aikaan. Tässä kirjassa on myös kiintoisia henkilöhahmoja, helppo juoni ja mahdottoman mutkikkaita asioita ja tapahtumia, jotka kaikki ovat erilaisia.

Minä todellakin nautin tämän lukemisesta. Tolkienin kerronta tempaa mukaansa  ja saa pitkähkönkin kirjan tuntumaan satasivuiselta.

Itse Bilbo on aika mukava hahmo: hiukan pelokas, mukavuudenhaluinen pikku pullukka, joka ei edes olisi halunnut lähteä omaa hobitinkoloaan pidemmälle. Hän ei ole tavallinen supersankarihahmo, vaan on ihan kuin hän joutuisi kommelluksesta toiseen ihan sattumanvaraisesti. Myös muut hahmot (kääpiöt ja Gandalf) ovat jotenkin helppoja ja ymmärrettäviä, mutta samalla yhtä omanlaatuisiaan kaikkine hyveineen ja paheineen.

Yksi parhaista lukemistani kirjoista, suosittelen kaikille. Vaikka esittely tulikin myöhässä, pidin kirjasta. :)

1 kommentti:

  1. En mä ihan ymmärrä, että miten kirja voi olla samaan aikaan loistava ja tylsä. Tai en mä ainakaan ole itse koskaan törmännyt sellaiseen kirjaan, kaikki tylsät aina on olleet huonoja.... Tykkään itse enempi Hobitista kuin Sormusten herrasta (joka on monien muiden mielestä kanssa tosi tylsä).

    VastaaPoista