sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Andrea Wandel: Surua kerrakseen

Kirjan nimi: Surua kerrakseen
Kirjoittaja: Andrea Wandel
Suomentaja: Sirpa Parviainen
Alkuperäinen nimi: Sorge um Nelson
Julkaisuvuosi: 2011

Sain kirjan Pollux ei Pollux vaan Penny Girl-paketissani... Kyllä, olen hevoshullu kaiken koneellaeloni lisäksi, ja kerhosta tulee hyviä kirjoja... Joihin tämä ei kyllä yltänyt.

Siis, tämä kirja oli harvinaisen huono Wandelilta. Ratsutila Sonnenhof-sarjaa olen lukenut paljonkin ja ennen se olikin jopa ihan hyvä. Nyt, kun olen alkanut lukemaan ficcejä ja kirjoittamaan itsekin, teksti tuntui tökkivältä ja jotkut ihan harrastelijoiden ficit tuntuvat paremmilta kuin tämä.

Juli (päähenkilö) oli aika sekava ja epäinhimillinen ja itsekäs, vaikka edellisissä hän on ollut aivan enkeli ja perfecto. Leiriläisitä en taas saanut oikein kiinni, paitsi Annasta ja Laurasta, jotka olivat kuvassa melkein yhtä paljon kuin itse Julikin.

Juoni oli aika tavallinen: aluksi on ihan täydellistä, sitten tulee onneen pieni särö, sitten särö laajenee halkeamaksi ja yht'äkkiä ollaankin täydessä kaaostilassa. Lopulta kaaos selkenee yhdessä yössä ja kaikki on hyvin, happy happy joy joy! Sama kuin aina, varsinkin realistisissa hevoskirjoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti