torstai 12. tammikuuta 2012

Rick Riordan: Eksynyt sankari

Kirjan nimi: Eksynyt sankari
Kirjoittaja: Rick Riordan
Suomentaja: Ilkka Rekiaro
Alkuperäinen nimi: The Lost hero - THE HEROES OF OLYMPUS / BOOK 1
Julkaisuvuosi: 2010

Jaahas, laitoin nyt tämänkin tänne... Luin siis jo joskus 10. päivä, mut en jaksanu kerenny laittaan tänne.

Rick Riordan... Oi, rrrrrakastan hänen kirjoitustyyliään, ihanaa huumoria ja ei-niin-perfectoja päähenkilöitään. Esimerkiksi tässäkin kirjassa Leo on hyvin herkänpuoleinen vitsiniekka, Jason tavallinen sankari muistinmenetyksessä ja Piper on kleptomaani cherokee-puolijumala.

Pidän kaikista jumalista, myös Percy Jacksoneissa, he ovat niin inhimillisiä ja riitaisia ja antavat monesti todella hyvät naurut. Tässäkin monet heistä olivat vain yksinekrtaisesti tyhmiä ja viisaita samaan aikaan... Outoako? Riordan on tehnyt kaikista jumalista Zeuksesta Dionysokseen ja Athenesta Hestiaan hyvin nykyaiaisia ja omalaatuisia persoonia vihoineen ja rakkauksineen. Henkilökohtaiset suosikkini Riordanin jumalista ovat Ares, Athene, Haades, Poseidon, Artemis ja nättipoika Apollon.

Idea oli kirjaan loistava. Uudet päähenkilöt unohtamatta vanhoja, uusi ennustus ja kaikki G:llä alkavat hahmot, joita en paljasta spoilereiden takia... Ja loppu jättä janoamaan lisää ja lisää, mutta onneksi jatko tulee syksyllä...

" "Aloitetaampa neuvonpito", Kheiron sanoi. "Lou Ellen, ole hyvä ja anna Mirandalle nenä takaisin. Travis, jos voisit ystävällisesti sammuttaa sen palavan pingispallon, ja Butch, minusta kaksikymmentä kynää on aivan liikaa kenenkään sieraimeen --" (s. 531)
Oikein hyvä esimerkki Riordanin huumorista.

" "Hän sanoo... hän sanoo, että olisi parempi, jos voisitte lykätä Heran pelastamista viikonlopun yli, koska Zeus kaavailee isoja pirskeitä... Auts! Nyt Afrodite toruu häntä, muistuttaa, että päivänseisaus alkaa aamunkoitteessa. Afroditen mielestä minun tulisi auttaa teitä. Ja Hefaistos... kyllä. Hmm. He ovat ani harvoin yhtä mieltä mistään. Odottakaas..." (s. 407)
Toinen mahtava esimerkki Riordanin huumorista, sekä jumalten suhteista ja inhimillisyydestä. ja tyhmyydestä. Zeuksen laskupää tai aivot ovat varmaan ruosteessa... :)

2 kommenttia:

  1. Riordanin kirjat ovat loistavia! Itselläni on tämä kirja nyt kesken, kun päätin lukea sen suomennetun versionkin, alkuperäisteoksen luin, kun se hyppäsi silmilleni kirjastossa. Itse rakastan Poseidonia ja Artemista sekä Apollonia, heidän välillään on ihanaa sisarusrakkautta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä olen tuosta Riordanin kirjojen loistavuudesta... :) En ole niitä ikinä alkuperäiskielellä lukenut, mutta voisi oikeasti harkita... :)

      Poista