sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Angela Dorsey: Kesäinen kilpajuoksu

Kirjan nimi: Kesäinen kilpajuoksu
Kirjoittaja: Angela Dorsey
Suomentaja: Nina Mäki-Kihniä
Alkuperäinen nimi: Whinnies on the Wind 7: Summer of Desperate Races
Julkaisuvuosi: 2011

Tämäkin Penny Girlin kirja, tosin paaljon parempi kuin edellinen. Angela Dorsey on minusta Penny Girlin ehdottomasti paras kirjailija, jonka tuotokset ovat aina yhtä viehättäviä.

Kirja on seitsemäs Erämaan tarinoita-sarjassa. Aiemmatkin kirjat ovat hyviä, kuten tämäkin. Minusta tällainen pieni fantasian sekoitus ihan realistiseen maailmaan on oikein mukava piriste. Tässä teoksessa (tai no, koko sarjassa) fantasiaa on selkeästi päähenkilö Evyn taito puhua hevosille ajatusten välityksellä. Tiedän, kuulostaa lapselliselta jne, mutta se toimii lahjakkaan kirjailijan näppäimistöltä käsin.

Minun suosikkihahmoni sarjasta ovat Twilight, itsepäinen mustangivarsa, Loonie, vanha (ja aivan ihana) saksanpaimenkoira ja itse Evy. Evy on jokseenkin inhimillinen ja utelias takamaiden tyttö, jolla kaikki ei aina mene ihan putkeen. Hän tarvitsee usein apua, varsinkin Twilightilta, joka on tosin itsepäinen kuin muuli, eikä aia toteuta Evyn toiveita.

Sama basic-juoni on tässäkin kirjassa, joka vään vähentää pisteitä. Tässä se kyllä toimii, koska se on verrattain realistisesti tehty.

1 kommentti:

  1. Ettet lähtisi myymään noita erämaan tarinoita-sarjan kirjoja? :) itse olen lukenut Villien sydänten kesän, mustan kevään lapsi ja talvinen kaviotanssi, kova hinku olisi lukea sarja loppuun, mutta mistään ei tunnu saavan : Laita sähköpostia jos kiinnostaa :)) saara-liimatta@hotmail.com

    VastaaPoista